Verwondering van de Natuur

 

Verwondering van de Natuur,

 

De natuur is belangrijk voor mij, elk seizoen heeft haar kracht en binnen de seizoenen zijn de jaarfeesten van de heksen een hele mooi verdieping voor mij. Elk feest geeft de diepere intentie van de natuur weer, de oude wijsheid waar al eeuwen mee gewerkt wordt.

De maan heeft ook mijn liefde, elke volle maan kan net zo intens zijn en geef een boodschap mee die belangrijk is voor die periode. De volle maan, maar ook de nieuwe maan heeft haar mooie betekenissen.

 

Ik werk graag met de natuur eigenlijk gaat er geen dag voorbij dat ik niet verwonderd naar haar kijk.

Zoals velen van jullie ook weten maak ik zelf zalven en tincturen, ik probeer zoveel mogelijk vanuit mijn kruiden, groentetuin te leven. Ik heb samen met mijn man op het moment 3 prachtige bijenvolken, waarvan ik de bijenwas gebruik voor mijn zalven.

Ik ben ontzettend dankbaar voor deze kennis.

Ook wat je wel en wat je niet kan eten vanuit de natuur, waar bepaalde (on)kruiden heel goed een vervanger voor kan zijn en wat kan helpen bij verschillende klachten. Wat de geneeskrachtige werking van kruiden is en de meeste hebben we gewoon allemaal in de tuin staan.

Even een mooi voorbeeld, de brandnetel, elke dag een kopje brandnetel thee en het verhoogt je weerstand. Het reinigt je lichaam, drijft vocht af, pijnstillend bij mensen met reuma. De jonge brandnetels in het voorjaar hebben de meeste geneesachtige werking..

Dit is er één van vele die we gaan behandelen en die iedereen bijna in de tuin heeft.

 

De kennis van de natuur wil ik gaan overdragen om mensen inzicht te geven wat je eigenlijk heel gemakkelijk zelf kan en uit je eigen tuin kan halen. Welke wijsheden je in je dagelijks kan verweven,

Tijdens de workshop gaan we tinturen en zalven maken, kruiden kennis overdragen, jaarfeesten bekijken en vieren, smugdes sticks maken en nog veel meer.

De eerste 5 dagen zijn;

10 mrt, 14 apr, 12 mei, 2 jun, 23 jun.

Naar deze dagen zullen er zekers weer nieuwe dagen worden ingeplant.

Tijd 10-14 uur

Investering €397 incl materiaal.

De workshop word gegevens op de Zwanenhof te Zenderen.

 

Interesse of vragen stuur mij een bericht.